Po fliste për luftën në Ukrainë, Joe Biden bën gafën që lë pa fjalë të gjithë sallën (VIDEO)

Në fillim të fjalimit tradicional në Kongresin për gjendjen e vendit ai në të cilin përshkruhet gjendja e përgjithshme e vendit, objektivat e arritura gjatë vitit dhe prezantohet axhenda me të cilën do të punohet gjatë vitit, dhe vitit të ardhshëm, kreu i shtëpisë së Bardhë ngeci sërish.

Duke folur për popullin e pushtuar, me qëllimin për të lavdëruar rezistencën ekstreme përballë rusëve, Biden tha “iranianë” në vend të “ukrainas”.

“Putin- tha Biden mund të rrethojë Kievin me tanke, por nuk do e pushtojë asnjëherë zemrën dhe shpirtin e popullit iranian”.

Gabimi i ti bëri menjëherë xhiron e rrjeteve sociale dhe frymëzoi shumë meme. Komentet ishin të shumta sidomos nga ana e republikanëve. Mediat amerikane shkruajnë se presidenti amerikan ka vështirësi në të folurin rrjedhshëm që kur ishte fëmijë.