Presidenti kinez bën thirrje për veprim te shpejte dhe urgjent ndërkombëtar kundër COVID-19

Te gjithe kunder virusit cdo vend sepse cdo gje po ndryshon.

Por presidenti kinez bene thirrje qe te bashkohemi te gjithe kunder ketij virusi qe po ndryshon jeten tone.

Ai thote se duhet te kryejë studimin dhe prodhimin e përbashkët të ilaçeve e vaksinave dhe të ofrojë ndihmë për vendet e goditura nga kjo sëmundje.Duhet te jemi me te shpejte dhe me koncize ndaj u bej thirrje te gjithave shtepite farmaceutike boterore te mos punojne ne hesap te vete por te jemi te bashkuar dhe ta zgjidhim sa me shpejte.

Kina do te ndihmoj cdo vend per te ulur infektimin duke derguar ilace.

Kina ka njoftuar se do t’i dhurojë 20 milionë dollarë amerikanë OBSh-së për të ndihmuar në organizimin e veprimit ndërkombëtar kundër virusit.