Presidenti Putin del zbuluar, mediat tregojnë se ku po rekruton ushtar dhe sa i paguan

Mijëra mercenarë sirianë ftohen nga emisarët rusë në Siri për t’u regjistruar në konfliktin në Ukrainë.

Kjo është bërë e ditur nga burime në terren të cituar nga mediat pan-arabe, sipas të cilave përfaqësuesit e Moskës në Damask kanë nisur një fushatë regjistrimi që mund të përfshijë gjithashtu dhjetëra mijëra milici të mundshëm për t’u dërguar në frontin e Evropës Lindore.

Atyre u ofrohet një pagë prej 7,000 USD në këmbim të një angazhimi të vazhdueshëm prej 7 muajsh.