Pronari i lokalit qe u kthye nga Kina mori ne qafe gjithe qytetin e tij

Pronari i lokalit qe u kthye nga kina mori ne qafe gjithe qytetin.Keshtu ka ndodhur me nje italian ne Lodigiano,ku ka boshatisur te gjithe qytetin tashme 50 mijë banore, qyeteza te boshatisur: shkolla të mbyllura, zyra publike dhe bare. Ndalen edhe Karnavalet keshtu ka ndodhur me kete virus qe eshte perhapur kaq shpejte ne qytet.

Bashkia dhe mediar njoftojne se qytetaret e Codogno, Casalpusterlengo dhe Castiglione duhet të qëndrojne në shtëpi sepse keshtu mund ti shpertojne problemeve.

Raportohet nje numer rreth 14 veta te infektuar qe kane infektuar njeri tjetrin.

Gjithashtu u kanë kërkuar banorëve të komunave të evitojnë kontaktet sociale e kush shfaq shenja gripi të kontaktojë menjëherë me strukturat mjekësore.

Komunat ku janë mbyllur shkollat e institucionet publike janë Codogno në Lombardi. Me një urdhër lëshuar nga kryetari i bashkisë së kësaj komune deri ditën e dielë do të qëndrojnë të mbyllura shkollat, palestrat, e zyrat e administratës publike, diskoteka, salla lojërash etj.

Video