Pse Turqia nuk ka asnjë person me koronavirus?Ja ku qendron sekreti i tyre

Turqia eshte nga vendet qe nuk ka asnje te prekur me koronavirus dhe atje masat jane marre qe muajme pare.

Turqia ka arritur të mbrohet kundër koronavirusit ne menyren me te mire qe cdo shtet do e ksihte zili

Turqia ka instaluar grupe mjekesh ne kufi ku te gjithe qe kalojne i nenshtrohen testeve.

Qe ne fillim te vitit Ministria Turke e Shëndetësisë instaloi tre kamerat e para termale në aeroportin e Stambollit, që është “porta e madhe” e hyrje-daljeve me botën qe te ndaloj rastet me virus.

Te gjithe ata qe vinin nga Kina futeshin ne dhoma izolimi ku i kontrollonin per virus.

Ne te gjithe staciuonet e trenit neper shkolla dhe kudo shteti turk ka vene dizinfektues per te lare duart dhe per nje siguri te plote.

Ndërsa të gjitha vendkalimet kufitare dhe aeroportet në Turqi ishin vendosur nën një kontroll të rreptë.