Pushtimi i Ukrainës, Ministri i Jashtëm rus jep sinjalin e shpresës

Një zgjidhje për situatën në Ukrainë do të gjendet.

Kështu tha ministri i Jashtëm Serghei Lavrov sipas raporteve të agjencive Tass dhe Interfax.

Lavrov gjithashtu konfirmoi se bisedimet mes përfaqësuesve të Rusisë dhe Ukrainës do të zhvillohen sot.

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov ka shprehur besimin se do të gjendet një zgjidhje për krizën ukrainase dhe vuri në dukje se kërkesat e Moskës janë “minimale”. Ai shtoi se Rusia nuk mund të lejojë që Ukraina të përbëjë një kërcënim për sigurinë e vendit. Kryediplomati rus tha më tej se negociatat mes Rusisë dhe Ukrainës do të zhvillohen dhe janë planifikuar të zhvillohen më 3 mars. Ai tha se Kievi nuk po vepron në mënyrë të pavarur në negociata.

Shpresojm qe kjo lufte te mbaroj sa me shpejte.