Qeni gërmon në oborr dhe nxjerr një qyp të vjetër, por e gjithë familja shtanget nga ajo që gjejnë brenda

Çifti kishte qenë duke ecur me qenin e tyre kur ata u ndesheshin me një metal të ndryshkur që dukej se po dilte dhe e gërmuan. Një shumëllojshmëri të kanaçeve metalike të shekullit të 19-të përfundimisht u bënë pjesë e oborrit të çiftit. Pasi gjetën monedha ari brenda, ata pyesnin veten se kush i fshehu copat e arit, të shpërndara nëpër një pjesë të pronës në thellësi të ndryshme. Copa prej ari prej $ 20 duket se ka qenë e re kur e kanë futur në tokë dhe kishin pësuar shumë pak dëme ngaqë ishin në tokë për kohë të gjatë.

Ishte ar i vitit 1890 dhe metali di enës dukej sikur të ishte goditur dje. Një kompani e pavarur e vlerësimit të monedhave, zbuloi se në enën metalike kishte rreth 1,400 $ 20 copë ari, 50 $ 10 copë ari dhe katër $ 5 copë ari. Një nga monedhat, e ashtuquajtur 1866-S No Motto Double Eagle, thuhet se vlerësohet me 1 milion dollarë më vete.