Rritja e rasteve te reha/ A do të izolohet Shqipëria perseri? Ja se si përgjigja e Manastirliut

Ja se si shprehet Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu se a do te mbyllemi perseri ne karantine:

“Kthim pas nuk do të ketë, por do të ketë një kontroll të shtuar në të gjitha nivelet. Duke shtuar inspektimet në terren nga gjithë task forca anti-covid dhe gjithashtu dhe në spitalet tona për të mos ulur në asnjë moment vigjilencën”.

Shtimi i rasteve menjëherë pas heqjes së kufizimeve lidhet me mosrespektimin e masave anti-covid, ndaj edhe apelon që të gjithë të jenë më të kujdesshëm.

Kujtojmë se dhjetëra mjekë, infermierë dhe pacientë u infektuan me koronavirus brenda mjediseve të qendrës spitalore universitare Nënë Tereza nga një infermiere.

Referuar kësaj situate, Manastirliu pohoi se ky fenomen nuk është i pazakontë:

“Duke qenë spitalet vende të ekspozuara është një fenomen që ka ndodhur dhe në vende të tjera ku ka lindur një infeksion i cili më pas për arsye të hetimit epidemiologjik dhe masave që janë marrë është ndërprerë në kohë”.

Duhet te jemi shume te kujdesshem sepse duhet te ruajm veten tone dhe familjen.