Sa po ndodhi/4 avionë luftarakë rusë shkelin hapësirën ajrore të Suedisë

Sapo është bërë me dije se avionët rusë kanë shkelur hapësirën suedeze, thanë pak çaste më parë forcat e armatosura të vendit.

Sipas mediave të huaja, lëvizja mund të shihet si një kërcënim për kombin skandinav, i cili nuk është pjesë e NATO-s, por ka dënuar veprimet e Rusisë.

Kujtojmë se Suedia është kërcënuar më parë me “pasoja të rënda ushtarako-politike” nga Moska, nëse i bashkohet marrëveshjes ushtarake mbrojtëse.

Pas Ukraines tashme dhe Suedia futet ne listen e Rusis