Shefi më i mirë i kuzhinës na tregon sekretin e makaronave pa ujë të valë. Ja si i gatuan ai

Shefi më i mirë i kuzhinës na tregon sekretin e makaronave pa ujë të valë. Ja si i gatuan ai

Si një nga ushqimet më të njohura, shumica e njerëzve mendojnë se duhet të gatuash makarona në ujë të valuar.
Zakonisht zien ujin, pasatj hedh makaronat dhe i le të gatuhen, dhe pastaj i kullon ato.

Por Harold McGee ka një mënyrë të re gatimi të makaronave që e bëjnë shumica e amerikanëve. Jo vetëm që kjo metoda e gatimit të makaronave jep një produkt të shijshëm, por përshpejton procesin e gatimit.

Ai vendos makaronat e pagatuara në tigan dhe i përgatit ato. Ai shpjegon: “Ju mund të kurseni shumë kohë, ujë, dhe energji duke filluar me ujë të ftohtë dhe një tigan”.

Thjesht vendosni makaronat që dëshironi të gatuani në tigan. Pastaj pak ujë të ftohtë në tigan dhe makaronat tuaja do të gatuhen. “Për shkak se makaronat janë të ftohta, ato nuk do të ngjisin me njëra tjetrën

Kur të mbarojnë, ju do keni makarona të gatuara në mënyrë të përkryer, dhe një lëng të trashë që mund të përdorni për të bërë të gjitha llojet e salcave. ”