Shefja e Epidemiologjise ka bere nje parashikim per kete vere, ja cfare thote ajo se

Shefja e Epidemiologjise ne Institutin e Shendetit Publik, Eugena Tomini ka dhene shpjegimet e saj lidhur me situaten e krijuar nga Covid-19.

Ne fjalen e saj ajo shpreh mendimin se piku per Shqiperine mund te jete ne javen e trete te prillit, por mbetet per tu pare.

Ata si staf po analizojne dhe jane duke vleresuar skedat e pacienteve qe kane dhe ata qe s`kane simptoma, duke qene se tashme kjo e fundit eshte shtresa qe nuk para kuptohen.

Doktoreshe Eugena Tomini, ka thene se rikthim te infeksioneve respiratore do te mund te kemi ne vjeshte.

Madje se sipas saj ne sis hqiptare as kete vere s`do te kemi nje stine si gjithe vitet e tjerat.

Me tej ka shtuar :
“Mund të kemi një zbehje të virusit gjatë periudhës së nxehtë, por asgjë nuk është vërtetuar se virusi ka qarkulluar gjatë një periudhë pranverore, edhe pse të ftohtë. Shpresoj të kemi një verë më me liri individuale, por që prezenca e COVID do të na shoqërojë dhe që vjeshta do e rikthejë me infeksionet respiratore, derisa të kemi vaksinën sezonale.”

Por mos harrojme qe ne vendin tone po vazhdojne thirrjet per te qendruar ne shtepi dhe ruajtjen e higjienes maksimale bashkarisht me distancimin social.