Si ti largoni merimangat nga shtepia juaj. Flasin ekspertet

0
203

Shumica e merimangave nuk janë të dëmshme për njerëzit nuk i duan pran ato.

Por ja si ti mbani merimangat jashtë

Merimangat priren të rrotullojnë rrjetat e tyre në zona të qeta dhe të izoluara.

Mbani dru zjarri dhe trungje larg shtëpisë. Pastroni gjethet dhe mbeturinat e tjera organike nga rrethi i oborrit.

Shkurtoni çdo pemë dhe shkurre që eshte afer me shtëpinë.

Mbyllni ose mbyllni të çarat dhe boshllëqet në strukturën e shtëpisë, veçanërisht rreth themeleve, dritareve dhe dyerve.

Sigurohuni që dyert dhe dritaret të përshtaten fort në kornizat e tyre, të mos kenë grisje ose vrima.

Zvogëloni ose eliminoni grumbujt e letrave, kutive, çanta dhe rrëmujë të tjera për të reduktuar zonat e mundshme të strehimit.

Hiqni merimangat që kane fole në pjesën e jashtme të shtëpisë duke spërkatur ujë me presion të lartë, duke i thithur në një vakum industrial ose duke i pastruar me një fshesë me dorezë të gjatë.

Sigurohuni që të hiqni edhe qeskat e vezëve.Dhe shtepia e juaj do te jete pa mirimanga