Si duhet te silleni me vjehrren tuaj kur ajo mbron gjithmon djalin e saj per cdo gje?

0
280

Martesa është nje sfide me vete. Është më shumë se të jetuarit së bashku. Është më shumë se të duash njëri-tjetrin. Është më shumë sesa të ndash jetën së bashku. Martesa përfshin bashkimin e njerëzve së bashku jashtë çiftit të martuar. Familjet dhe miqtë nuk do të shkojnë gjithmonë mirë, sepse të gjithë kanë pikëpamje, opinione dhe përvoja të ndryshme jetësore.Por perpiquni te jeni nje femer e urte dhe e durueshme.

Një nga marrëdhëniet më të mëdha të përfshira është midis nënës dhe djalit. Në varësi të shëndetit të marrëdhënies së tyre prindërore, bashkimi mund të jetë një pengesë e madhe dhe stresuese për burrin dhe gruan. Në shumë raste, një djalë nuk do t’i shohë gjithmonë problemet, sepse ai është i njohur me emocionet dhe sjelljet e nënës së tij; prandaj, ai mund të jetë disi i mpirë dhe/ose i verbër ndaj përgjigjeve dhe opinioneve të nënës së tij, pavarësisht se sa të gabuara janë ato.

Nëse jeni bashkëshortja që keni të bëni me një vjehërr tepër mbrojtëse, me siguri jeni të stresuar dhe të rraskapitur emocionalisht por ju tregohuni e matur.

Qëndroni të qetë dhe mos lejoni që qenia juaj e brendshme të ndikohet.

Nuk jeni ju ai me problemin, ndaj mos u përpiqni të rregulloni diçka që nuk është e prishur. Ju duhet t’i shprehni përgjigjet tuaja në një mënyrë të qetë dhe të përpiqeni të mos merrni asgjë të thënë personalisht.

Flisni me bashkëshortin tuaj dhe shprehni shqetësimet tuaja.
Mos harroni, ju jeni duke folur me burrin tuaj për gruan që e ka lindur dhe/ose e ka rritur, ndaj tregohuni të butë. Flisni për vëzhgimet e tepërta mbrojtëse që po shihni dhe shpjegoni se si ato ndikojnë drejtpërdrejt tek ju. Përgatituni që burri juaj të mos shohë gjërat që shihni fillimisht. Është krejtësisht normale dhe në rregull që ai të mos jetë në të njëjtën faqe; megjithatë, është e rëndësishme që ai të dëgjojë dhe të jetë i gatshëm të kuptojë. Komunikimi është gjithmonë çelësi për të ndërtuar një themel të fortë për një marrëdhënie – ky shembull nuk është ndryshe.

Flisni me vjehrrën tuaj .
Njihuni me vjehrrën tuaj dhe investoni në kohë cilësore së bashku. Këtë herë nuk duhet të ndihet e detyruar. Mund të jetë ofrimi për ta ndihmuar atë të gatuajë ndërsa jeni në një mbledhje ose e ftoni për drekë ose kafe. Zgjatja e dores tuaj mund ta bëjë vjehrrën tuaj të ndihet më rehat me martesën tuaj dhe te ndihet mire. Nëse djali i saj ishte më parë në një marrëdhënie jo të shëndetshme, ajo miqësi mund të kishte krijuar shqetësime dhe ajo ende mund të merrej me ato çështje besimi dhe pasiguri. Është më mirë të krijoni një bazë të fortë komunikimi me vjehrrën tuaj në mënyrë që gjërat të jenë më pak stresuese.

Flisni përsëri me burrin tuaj .
Në disa raste, bashkëshorti juaj do të duhet të shkojë në pjatë dhe t’i rregullojë gjërat me nënën e tij. Të kesh burrin tënd të flasë me nënën e tij për çështjet në fjalë, mund t’i lehtësojë komentet e vrazhda ose shakatë e pasakta. Nëse një djalë mund të shkojë te nëna e tij dhe të kërkojë që ajo të mos jetë tepër mbrojtëse, ajo mund të ndihet më e qetë sepse po merr atë reagim të drejtpërdrejtë nga djali i saj.

Inkurajoni burrin tuaj që t’i shohë vetë çështjet. Biseda me nënën e tij do të shkojë shumë më e qetë nëse ai është në gjendje të njohë problemet e tepërta mbrojtëse dhe mbizotëruese.

Bëni një pushim.
Nuk ka asnjë rregull që gratë duhet të shkojnë mirë me vjehrrën e tyre, kështu që nëse ju dhe MIL-i juaj nuk jeni duke parë sy më sy, merrni parasysh të bëni një pushim nga mbledhjet familjare. Tani, kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet të merrni pjesë në darkën e Krishtlindjeve ose daljen e ardhshme të planifikuar familjare, por do të thotë që nuk keni nevojë të jeni të pranishëm për gjithçka dhe t’i nënshtroheni negativitetit. Jepini hapësirë ​​vjehrrës suaj dhe merrni edhe për vete.

Marrja e një pushimi mund të jetë një mënyrë freskuese për të riafruar më vonë marrëdhënien e vjehrrës. Mendoni për këtë; ndonjëherë, mungesa me të vërtetë e bën zemrën të rritet. Të kesh kohë larg njëri-tjetrit mund të ndihmojë që situata të ndihet më pak stresuese. Para se të vendosni të liroheni me kusht, diskutoni nevojën për hapësirë ​​me bashkëshortin tuaj. Nëse jeni të sinqertë dhe të hapur, burri juaj nuk do të ndihet i zënë në sy dhe do të jetë mbështetës.

Kur bëhet fjalë për marrëdhënie si vjehrra dhe nusja, është e rëndësishme të ndiqni rrugën e ngadaltë dhe të qëndrueshme. Të pranosh që të dyja gratë kanë të bëjnë me emocione dhe opinione shumë të ndryshme është thelbësore. Jini gjithmonë të sinqertë dhe komunikues me bashkëshortin tuaj dhe mbështetuni tek ai për t’ju ndihmuar drejt një zgjidhjeje kur trajtoni çështje të tepruara ose mbizotëruese. Çfarëdo që të ndodhë, mos harroni se vjehrra juaj është arsyeja pse keni burrin tuaj. Ajo është gruaja që e ndihmoi atë të formohej si personi që do.