Si të përdorni karafil për të hequr erën e keqe nga banja

0
213

Pa dyshim, një nga aromat më intensive dhe të pakëndshme është era e keqe e banjës, e cila zakonisht është e ngopur dhe është shumë e vështirë për t’u hequr.

Truku i bërë në shtëpi, ju duhet:

15 karafil

qese çaji të thatë bosh

fije najloni 50 cm

shirit ngjites

Procedura:

– Vendosni 15 karafilat në qeskën e çajit bosh dhe të thatë.
– Më pas, përdorni najlonin për të krijuar një nyjë të fiksuar mirë që pengon daljen e karafilit.
– Më pas, vendoseni çantën në tualet duke u përpjekur ta lagni ujin sa herë që shpëlani wc-ne. Për ta bërë këtë, mund të përdorni më shumë najlon dhe shirit ngjitës.

Këtu ju tregojmë 4 këshilla që ju ndihmojnë të shijoni një banjë të pastër, pa aroma të këqija apo njolla:

Ventilimi-Nëse nuk ka dritare, mund të përdorni pajisje automatike të ventilimit.
Hapjet midis dyshemesë dhe tualetit-ose pellgje që ruajnë lagështinë dhe gjenerojnë erëra të këqija
Pastrimi i tubacioneve dhe kullimit-që të mos grumbullohen papastërtitë që mbajnë ujin dhe shkaktojnë erëra të këqija.
Heqja e mykut-myku i mureve apo pllakave te banjes mund të mbajë baktere që shkaktojnë erë të keqe.