Skenari i ri i gjeneralit italian mbi pushtimin e Ukrainës ”Drejt luftës totale”

Pas bombardimit diten e sotme me kufirin Polak ky eshte nje provokim nga ana ruse per te pershkallezuar dhe NATON ne kete konflikt.

Nje rakete dhe fillon lufta me NATON dhe kjo do ta conte boten ne nje kaos te vertete.

Gjeneralit Claudio Graziano, shef i Komitetit ushtarak të Bashkimit Europian ka thene se:Jemi papara një zgjerimi të konfliktit që po shkon gjithmonë e më shumë drejt një lufte totale”, shpjegon zyrtari i lartë që flet për një aspekt të dyfishtë në këtë realitet të ri: “E para është lufta psikologjike drejt ukrainasve, ju thuhet nga rusët që nuk ka më zona të sigurta.

british troops sent to estonia V2.jpg

Objektivi i dytë është “goditja e nyjeve dhe rrugëve të komunikimit të mbështetjes si ushtarake, ashtu edhe humanitare që vijnë nga perëndimi drejt Ukrainës dhe kështu do të lejonin që të fitonin një avantazh taktik – shpjegon Graziano

Për gjeneralin, duhet të reflektojmë mbi rëndësinë e vendeve si Polonia sepse “janë pjesë e Natos dhe janë të mbrojtura nga Nato dhe nuk mund të jenë objektiva të Rusisë si Ukraina. Por në këtë pikë duhet të reflektojmë se kjo luftë që ka pushtuar të gjithë territorin ukrainas nuk po bëhet vetëm për Kievin, për të ndryshuar qeverinë dhe nuk është e drejtuar vetëm për fituar kontrollin e Detit Azov apo të Detit të Zi për të penetruar në qendër drejt Kharkir”, shpjegon gjenerali. Vladimir Putin, komenton gjenerali, manifeston “vullnetin për të instaluar një qeveri filo-ruse” dhe për të ndërtuar “një perandori ruse”.