Studimi i fundit.Keto jane pasojat qe le kovidi ne demtimin e trurit

Hulumtimi i ri britanik është i pari që zbulon ndryshime të habitshme në zonat e trurit bazuar në skanimet e bëra para dhe pas infektimit me koronavirus.

Edhe ata qe e kane kaluar me rastet e lehta shoqërohen me dëmtime delikate të indeve dhe humbje në rajonet e trurit të lidhura me shqisën e nuhatjes, si dhe një humbje të vogël në vëllimin e përgjithshëm të trurit zbulon një studim i ri britanik.

Studimi i ri udhëhequr nga hetuesit e Universitetit të Oksfordit bazohet në skanimet e trurit të marra si para dhe pasi pjesëmarrësit u infektuan me koronavirus.

“Ky dizajn studimi kapërcen disa nga kufizimet kryesore të shumicës së studimeve të lidhura me trurin të COVID-19 deri më sot, të cilat mbështeten në analizën dhe interpretimin në një pikë të vetme kohore te njerëzit që kishin COVID-19,” tha Dr. Serena S. Spudich. , një neurolog në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Yale, i cili nuk ishte i përfshirë në hulumtim.

Por lajmi i mire eshte se “dëmtimi i trurit ka mundësi që të jetë i kthyeshëm” dhe rekuperohet ne muajt ne vazhdim.