Zbulohet planet e Putin nga sherbimet sekrete.Cfare po kurdis ai?

U bene 19 dite lufte ne Ukraine dhe gjendja atje perkeqesohet.Sherbimet sekrete thojne se plani i Putin eshte dhe me i madh se pushtimi i Ukraines.

Pritet qe Putin te prish tokat me te mbjella te Ukraines per te lere nje pjese te sheteteve pa grur pasi Ukraina eshte nje vend me ekport te lart te grurit ne bote.

Sherbimet thone se:“Okupuesit qëllimshëm po i dëmtojnë makinerinë agrikulturore të Ukrainës. Raste të veprimeve të tilla sistematike janë regjistruar në Brovarsky, në rajonin e Kyivit”, thonë nga Inteligjenca e Mbrojtjes ukrainase.

Sipas njoftimit, veprimet e deritanishme të forcave ruse mbi agrikulturën ukrainase, kanë për qëllim dëmtimin dhe rrezikimin e të mbjellurave të periudhës së pranverës.

Kjo, sipas autoriteteve ukrainase, po bëhet me qëllim që të shkaktohet krizë humanitare, në rajone të ndryshme të Ukrainës.

Por situata eshte e veshtir dhe pritet nderhyrje e vendeve te tjera per tju bashkuar Ukraines.