Vjen lajmi i mire nga Gjermania. Hap kufijtë e saj për 80 mijë punonjës sezonal

Shpresojm qe keto te jene lajme te mira per ata qe duan te punojne ne Gjermani.

Behet me dije se nga data 16 qershor, Gjermania do lejojë që punëtorët sezonale nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian si dhe nga zona e Shengenit të hyjnë pa asnjë kufizim qe te punojne dhe pritet qe rregullat e reja te futen ne fuqi vetem per kete kategori.

Gjermania ka përcaktuar se rreth 80.000 punonjës sezonal do te mund të hyjnë në vend per te qen krah te punes ne ngritjen ekonomike te vendit .

Vitin e kaluar, rreth 300.000 punëtorë sezonal u angazhuan në sektorin e bujqësisë në Gjermani, kryesisht nga Rumania dhe Polonia.

Qeveria në Berlin ka porositur punëdhënësit që të zbatojnë standardet e higjienës sanitare.

Për të zvogëluar përhapjen e mundshme të Covid-19, do të formohen ekipe fikse dhe nëse sëmuret një prej punëtorëve i gjithë ekipi do të futet në izolim.