4 këshilla që bimët të lulëzojnë gjatë gjithë vitit dhe të parandaloni kalbjen e tyre

0
449

A keni blerë ndonjëherë një bimë që për fat të keq nuk lulëzon pas një kohe?
Këtu janë 4 këshilla efektive që do t’i ndihmojnë bimët tuaja të rriten të forta dhe të shëndetshme.

1- Çaj
Kur pini çaj, mos i hidhni kurrë qeset apo gjethet sepse do të jenë të dobishme për të fekonduar tokën dhe për të bërë mrekulli me lulett.

2- Kanella


Kanella është një gjenerues i shkëlqyer i lëndëve ushqyese. Ju duhen 2 shkopinj kanelle (edhe pluhuri ben pune), sperkatini rreth rrenjes se bimes, pastaj ne te gjithe bimen, duke perfshire pjesen e tokes ku keni hedhur kanellen.
Me një copë pambuku ose letër thithni në pjesën që keni ujitur dhe thithni ujin e tepërt. Ju mund ta përsërisni këtë operacion të paktën 1 herë në javë.

3- Lëkurat
Ju duhen disa lëkura banane, 4 lëvozhga vezësh dhe llum kafeje. Përziejini gjithçka mire dhe do të merrni një pastë super te mire per lulet.

4- Karafili
Lëndët ushqyese të tokës i ndihmojnë bimët të rriten lehtësisht. Prandaj, ne e dimë se gozhdët e ndryshkur e kalojnë sasinë e hekurit.Duhet të vendosni të paktën 3 ose 4 gozhdë në tokë, shumë afër bimës tuaj në mënyrë që hekuri të ndryshket kur ujitet.

– Drenazhim i mirë

Çdo bimë zakonisht vendoset në një enë plastike ose balte, por shumë e vogël në mënyrë që kur ta keni në shtëpi mund ta mbillni në vazo.
Një mënyrë për të siguruar që ato të lulëzojnë është vendosja e tyre në vende strategjike që lejojnë rrjedhje të mirë të ujit. Mund të vendosni një substrat të mirë në bazë, pastaj vendosni dheun sipër dhe mbillni.