Apeli i mjekut te QSUT: 3 shenjat e para kur duhet të merrni shpejt në telefon 127

Mjeku i njohur Tritan Kalo tregon se ku nje person eshte i prekur nga koronavirusi.

E para eshte se ka kolle te fuqishme me pas ka temperature dhe veshtiresi dhe ka frymemarjen e rende nese i ka keto shenja duhet te marre 127.

Në këto raste është i justifikuar apelimi i urgjencës dhe adresimi në shërbimin e sëmundjeve infektive.

Nese keni keto shenja ju duhet te telefononi 127 dhe jo te vini vete me makine dhe me njerezit tuaj sepse mund te ifektoni dhe njerezit qe keni me vete.

Nuk duhet te levizni eshte shume gabim si errdhen te semuret nga Skrapari sepse kjo mund te jete fatale dhe per miqt tuaj qe ju shoqeroni.

Deri tani numri ka shkuar 15 por gjendja e tyre eshte normale.