Babai ne gjendje te rënd. Vajza i dhuron veshkën babait të saj duke i shpëtuar jetën

0
134

Vajza e re nga Misuri i ka dhuruar fshehurazi një veshkë babait të saj pasi kaloi nëntë muaj duke mbajtur të fshehtë planin e saj.

Dy vjet më parë, John Ivanowski u diagnostikua me një formë të sëmundjes së veshkave të njohur si nefropati IgA.

Sipas Johns Hopkins Medicine, sëmundja kronike “mund të çojë në sëmundje renale në fazën përfundimtare “, në të cilën pikë veshkat nuk funksionojnë më .

Babai i tha vazhdimisht vajzës së tij se ai nuk donte që ajo t’i dhuronte një veshkë atij.

Por infermierja 25-vjeçare e shtyu përpara planin e saj sekret, i cili u realizua më 16 shkurt.

Ai tashme do të jetojë një jetë të mirë dhe jo i lidhur me një makinë tha ajo.

John ishte në dializë në atë kohë dhe merrte trajtim tre herë në javë për të paktën tre orë në të njëjtën kohë.

Por vajza e tij beri kete veper heroike duke i dhene nje veshk babait te saj.

Sidoqoftë, Delayne ishte e vendosur për të ndihmuar të atin. “Nuk jam e mirë të më thonë jo,” tha ajo, sipas GMA .

@n.mas Delayne Ivanowski compartió en sus redes sociales un video del momento en el que su papá se entera que ella fue la donante del riñón que le fue trasplantado. Durante 8 meses Delayne se sometió a todos los exámenes y pruebas necesarias para verificar que su riñón era compatible con su papá, identificado como John Ivanowski, quien debido a una deficiencia de inmunoglobulina necesitaba de este órgano para dejar de someterse a hemodiálisis dos veces a la semana. Tras la cirugía, Delaney esperó el momento adecuado para sorprender a su papá, que no pudo contener las lágrimas al saber quién fue su donante. "¡Los secretos finalmente se descubren! ¡Mi riñón está funcionando fantásticamente en mi papá! El apoyo que he recibido ha sido realmente increíble. Brindo por donar vida”, escribió la joven. #tiktokinforma #parati #transplante #riñon #padre #hija ♬ Gymnopedie no.1 / Satie [Piano solo](256275) – takai