Çfarë bëri Korea e Jugut për uljen e numrit të të infektuarve ideja e tyre gje niale?

Korea e Jugut po e kalon koronavirusin dhe pas gjithe atyre masave qe ata moren cdo gje po shkon shume mire.

Ministri i Shëndetsisë të Koresë së Jugut thote se rastet jane ne renie cdo dite ndaj me perkushtim ne ja arritem te fitojme.

Korea ishte vendi i dyte pas Kines per te infektuar por tashme ajo shikohet si nga vendet perparimtare per te ndalur virusin.

Por ja cfare beri Korea per te ndaluar virusin.

Ata u mbyllen shkolla e cdo gje per 10 dite dhe njerezit leviznin me pak duke u mbyll ne shtepia.Dhe keshtu cdo gje filloj te ecte mire sepse nuk po kishte me raste te reja.

Ka pasur aftësi të zhvillojë rreth 15,000 teste diagnostikuese në ditë dhe ka kryer 196,000 testime deri më sot në mbarë vendin, pa pagesë.

Autoritetet në qytetin e Goyang madje ngritën kabinat e testimit në makinë.

Ata i zbulonin pacientet ne kohe rekord.

Autoritetet e Koresë së Jugut gjithashtu ofruan ndihma specifike për pacientët që vuanin vetëm nga simptoma të buta.

Park tha se vetëm rreth 10% e pacientëve me koronavirus kërkojnë shtrimin në spital, ndërsa pjesa tjetër kishte sistem mjaftueshëm të fortë imunitar për të luftuar virusin vetë edhe në kushtet e shtëpisë me një ndihmesë mjekësore minimale.