Fillon nga dita e sotme, ky është vendimi i ri që hyn në fuqi në Gjermani

83 milion banorët e Gjermanisë do të kërkohet të veshin maska në hapësira publike që nga e hëna per te reuajtur njeri-tjetrin dhe kjo eshte nje forme e mire te mbrosh veten dhe te tjeret.

Gjermania është një vend dhe ka rregullat e veta per te larguar koronavirusin.

Kryeqyteti Berlin thote se me maska ​​që kërkohen te vihen vetëm kur hipni në transport publik aty duhet te keni me shume kujdes sepse mund te infektoheni sepse jeni ngjitur apo ka me shume njerez.

Të gjitha shtetet e tjera kërkojnë që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundët në dyqane dhe transportin publik.

Shteti më i madh i Gjermanisë, North Rhine-Westphalia, kërkon që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundën kur vizitojnë mjekët dhe kur marrin punëtorë të dobishëm në shtëpitë e tyre.

Qeveria e kancelares Angela Merkel u rekomandoi urgjentisht qytetarëve që të mbajnë maska ​​në publik, kur ai liroi disa prej kufizimeve të vendosura në jetën publike për të luftuar pandeminë e koronavirusit një javë më parë.