Gjermania i thote “STOP” hyrjes së qytetarëve të Ballkanit dhe vende jo anëtare të BE-së më 15 qershor

Vetem per vendet evropiane te zhvilluara do te hape Gjermani kufijte vetem per Britanin n Madhe, Islandës, Norvegjisë, Lihtenshtajnit dhe Zvicrës

Për të gjithë vendet joanëtare te Be kufijt gjerman do të jenë të hapur më 31 gusht, pasi që deri atëherë planifikohet të ketë ndalesë, si metodë për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit dhe vendet e ballkanit duhet te presin pasi situata te qetesohet..

Kjo nënkupton se vendet e Ballkanit Perëndimor, si Shqipëria, Maqedonia, Kosova, Serbia, etj nuk do të mund të udhëtojnë për në Gjermani deri në fund të gushtit. Por, megjithatë vendimi zyrtar pritet që sot të konfirmohet nga ana e Qeverisë Gjermane ndaj duhet te presi deri ne muajin gusht.

Vendimi zyrtar pritet të merret keto dite Ministri i Jashtëm, Heiko Mass, kishte shpallur masat kufizuese për 200 shtete të botës nga 16 marsi, kur kishte shpërthyer koronavirusi.

Shpresojme qe pas muajit korrin ne gusht te hapen kufijte dhe per shtetasit e ballkanit.