Gjobë 1 milion lekë, për te gjithe ata që vijnë nga Italia dhe nuk futen në karantinë për 14 ditë.Rregulli i ri.

Korona virusi mberrin dhe ne Shqiperi dhe shteti Shqiptar po merr masa te reja dhe rregulla te reja per te ndaluar perhapjen e virusit.

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu ka dhene nje urdher te ri duke firmosur per te parandaluar virusin.

Në urdhrin me numër 134 bëhet e ditur se personat që nuk futen në vetëkarantinim për një periudhë dyjavore mbajnë përgjegjësi ligjore.

Ndaj te gjithe duhet te kene kujdes.Kush vjen nga zona e kuqe ne Itali do te gjobitet me 1 milion leke.

Sipas ligjit, mosraportimi i sëmundjeve infektive, sipas përcaktimeve të dënohet me gjobë, në masën njëqind mijë lekë; mosmarrja e masave të përgjithshme, sipas përcaktimeve të këtij ligji, dënohet me gjobë nga pesëqind mijë lekë ose, në rast përsëritjeje, me mbyllje të veprimtarisë; refuzimi për vendosjen nën mbikëqyrje shëndetësore, sipas përcaktimeve të pikës 1, të nenit 17, dënohet me pesë mijë lekë, për personin objekt i mbikëqyrjes shëndetësore, dhe njëqind mijë lekë për punëdhënësin e personit objekt i mbikëqyrjes shëndetësore.

Ndaj duhet te keni kujdes per te gjithe ju qe vini nga Italia e veriu nga zona e kuqe.

Ja dhe firmosja.