Gjyshi mposhti semundjen e kancerit dhe po feston rikthimin përsëri në jetë

0
129

Stephen Cossins u diagnostikua me leuçemi limfocitare kronike (CLL) dhe në rastin më të keq ai humbi peshë dhe u ndje jashtëzakonisht i lodhur dhe letargjik. Filloi të përhapet në mënyrë agresive në vitin 2019, tre vjet pasi ishte diagnostikuar, por ai tani është pa kancer, duke thënë se kjo ndodhi falë një terapie eksperimentale që iu nënshtrua.

CLL është një lloj i rrallë kanceri që prek gjakun dhe palcën e eshtrave dhe ai mendoi se kjo semundje do të thoshte një dënim me vdekje për të.

Ndërsa kanceri ishte përhapur në trupin e tij, ai mori pjesë në një provë klinike për ilaçet që bllokojnë rritjen e kancerit. Në vend të kimioterapisë standarde, atij iu vunë një sërë barnash që duhet të merrte çdo ditë dhe dy vjet më vonë nuk kishte asnjë shenjë kanceri në trup transmeton shiko.news

Siç raportohet nga The Mirror , ai tha: “Ishte gjëja më e mirë që kam bërë ndonjëherë. Hyra në një provë tre vjet më parë dhe u shërova, tani jam pa kancer, pas rreth dy vjet më pas. Është e mahnitshme.

“Studimet kërkimore të NIHR mund të çojnë në miliarda paund në kursime për NHS dhe të shkurtojnë listat e pritjes përmes diagnostikimit më të shpejtë dhe trajtimit të përmirësuar – por nuk mund të bëhet pa vullnetarë, kështu që unë inkurajoj këdo që kualifikohet, të regjistrohet.” transmeton shiko.news