Gruaja nga Elbasani bleu rroba te “Gabi”, por befasohet nga ajo qe gjen

Tashme eshte bere zakon qe plot vajza dhe gra të shkojnë përditë ose sa herë munden, te tregu i Gabit siç i thonë, ose kudo ku shiten rroba të përdorura te firmave te ndryshme.

Në qytetin e Elbasanit, ka disa pika ku shiten të tilla dhe mes tyre ishte edhe zonja E.B., një grua me banim në këtë qytet.

Teksa ajo ishte duke kërkuar në dengun e madh të rrobave të vjetra për femra, gruaja pëlqeu dhe u fiksua pas një xhakete e cila ishte firmato ndaj asaj i ngelen syte aty.

Xhaketa u ble jo fort lirë duke menduar tregun e romëve, por shumë më lirë se ç’kushton ta blesh në dyqanet e firmave origjinale të re fare.

Kur u kthye në shtëpi, siç rrëfen vetë zonja, ajo shkoi drejt lavatriçes që ta fusë për ta larë sepse donte ta vishte sa me pare.

E ashtu siç bëjne përherë grate me rrobat që lajne, para se ta fuste në lavatriçe, kontrolloi instinktivisht xhepat e xhaketës dhe do e kthente nga e mbrapshta.

Ajo u befasua krejt, kur i zune duart një send qe duke e nxjerre nga xhepi i brendshëm po e dyshonte dhe pa se ishte një unazë si kjo qe që shihni në foto, pra me goxha vlerë.

E lumtur për zbulimin që beri, më pas e tregoi kudo dhe shkoi gjithashtu tek një argjendar, i cili i pohoi se ishte unazë me vlerë rreth 600 mijë lekë të vjetra apo diku te 400-500 euro dhe ishte e paster pa asnje gervishtje.

Shpresojme qe mundimi t`i shperblehet keshtu te gjitha femrave