Ja kur mund të lëvizin drejt Greqisë punëtorët sezonalë shqiptarë.

Nje bisede ka ndodhur me homologun grek Kyriakos Mitsitakis ku Kryeministri Edi Rama ka biseduar për situatën e krijuar si pasojë e koronavirusit dhe masat e marra nga dy vendet, ndërkohë që është diskutuar edhe për hapjen e kufijve dhe kjo duhet qe te ndodh sa me shpejt per shkak se shume Shqiptare duhet te kthehen ne Shqiperi.

Para pak minutash, në një komunikim online për qytetarët, Rama tha se gjatë bisedës është folur edhe për mundësinë e lëvizjes së punonjësve sezonalë dhe kjo eshte nje ide shume e mire.

Ja cfare tha Rama:“Dua t’ju informoj se në kuadrin e konsultimeve me miq dhe kolegë, kam pasur një bisedim me kryeministrin grek Mitsotakis për fazën dy. Dakortësuam që të shohim me vëmendje bashkarisht problemin e lëvizjes së punonjësve sezonalë më tej, që t’i çelet rrugë përfshirjes së tyre në aktivitetin e sezonit në mesin e majit”.

Dhe shpresojme te ndodhe sa me shpejte.