Kadaif me arra dhe gjalp. Receta me e mire

Përbërësit:

0.5 kg kadaif
200 gr gjalpë
200 gr arra

Shërbeti:

1.5 kg sheqer
1.2 L ujë

Mënyra e përgatitjes:

Së pari kadaifi pjeket në temperaturë prej 180 C afër 30 min, duke e përzier lehtë kohë pas kohe me piru. Mandej ia hedhim yndyrën dhe e fusim prapë në furrë edhe për 30 min. në të njejtën temperaturë. Sipër kadaifit ia qesim arrat dhe lëjmë në furrë për 15 min.

Shërbeti:

Shërbeti vlohet për 20 min dhe pasi të ftohet pak, ja hedhim kadaifit të vakët pak nga pak.