Kishte dhimbje të padurueshme gjatë ciklit , ja cfarë zbuluan doktorët

0
267

‘Dhimbja ishte thjesht e padurueshme’: Gruaja, 25 vjeçe, ndan shenjat e adenomiozës
‘Sëmundja simotër e endometriozës’ shkakton gjakderdhje të madhe, dhimbje të forta gjatë menstruacioneve. Megjithatë pak e kanë dëgjuar.

Në moshën 13-vjeçare, Halley Thaxton po bënte prova për të marrë pjesë në Paradën e shkollës kur i filluan ngërçet.
“Dhimbja ishte thjesht e padurueshme,” thotë 25-vjeçarja nga Arizona për TODAY.com. “Isha e përkulur si një top në banjë prej dhimbjeve te forta.”

Më vonë ajo vizitoi një mjek për të kuptuar pse përjetoi një dhimbje kaq të madhe.

Megjithatë viteve, ajo ka provuar metodat kontraceptive të ndryshme për t’i trajtuar simptomat e saj por me pak sukses.

Menstruacionet e saj të dhimbshme dhe të rënda vazhduan dhe ajo u diagnostikua me adenomyosis, një gjendje ku indi endometrial rritet në muskujt e mitrës, duke shkaktuar dhimbje dhe gjakderdhje të shtuar.
“Unë vetëm qava kur mjeku konfirmoi adenomyosis,” thotë ajo. “Me ne fund gjithcka nuk ishte vetem në kokën time.”
Jetoja qe 14 vjec me kete situate te padurueshme kur vinte koha e ciklit.

Pas dy lindjeve te veshtira mjeket u detyruan te benin nderhyrje pasi simptomat nuk u zbehen por ishte e njejta situate.
Gjatë operacionit në fillim të marsit, mjekët hoqën disa lezione të endometriozës me heqje, dhe patologjia më vonë konfirmoi diagnozën e saj të adenomiozës.

shijejete.com