Mjekja tregon ushqimet që nuk duhet ti konsumoni pasi përbëjnë rrezik për kancerin e zorrës së trashë

0
661

Te gjithe kemi qef te hame pica, hamburger, patate te skuqra me koka kola apo fast food te gjitha keto jane te demshme per trupin tone.

Ndaj ekspertet tregojne ushqimet qe duhet ti konsumoni sa me rralle.

1.Biftek
“Mishi i kuq dhe mishi i përpunuar rrisin rrezikun e kancerit të zorrës së trashë dhe polipeve të zorrës së trashë. Ato janë të larta në yndyrna të ngopura, por nëse do t’i konsumoni, sasia e konsumuar është e rëndësishme: Rreziku i kancerit të zorrës së trashë është më i lartë tek ata që konsumojnë më shumë se 100 gramë në ditë (që është pak më pak se një çerek kile). ” Ndaj konsumoni sa me rralle.

2.Hot dog dhe mish të tjerë të përpunuar apo sufllaqet.
“Mishi i kuq dhe i përpunuar kanë një rrezik më të lartë të kancerit kolorektal”, tha ajo. “Të dhënat kanë lidhur ngrenien e mishit të kuq dhe të përpunuar katër ose më shumë herë në javë me një rrezik të lartë deri në 20% të rritjes së kancerit të zorrës së trashë.”

3.Pijet e gazuara
Nëse jeni një konsumator i rregullt i pijeve të gazuara ose çdo lloj pije tjetër sheqeri, mund të jetë koha për ta hequr atë zakon. “këto pije janë gjithashtu të lidhura me diabetin dhe sëmundjet e zemrës”, tha Dr. Simon C. Matthews, një gastroenterolog në Johns Hopkins dhe anëtar i bordit këshillues tëVivante Health. “Përveç kësaj, ato shpesh shoqërohen me nxitjen e simptomave gastrointestinale të fryrjes, gromësirës dhe refluksit, veçanërisht kur kombinohen në format e tyre të gazuara dhe me kafeinë”.

4.Buka e bardhë
Dr. Shilpa Grover thote se buken e bardhe duhet ta largoni nga dita juaj dhe te konsumoni buke thekre pasi ajo eshte me e mire dhe ka me shume energji.