Ky eshte kuici qe po i habit te gjithe! Cili eshte numri qe mungon ne kete tabele?

Shume njerez mendojne se dine te numerojne mire deri ne 50 por kur te shihni kete kuic mund te kuptoni mbase se duhen disa aftesi matematikore te tjera.

Ne kete kuic kerkohet te gjendet numrin qe mungon ne njerin nga ato reshta por duhet te keni kujdes sepse shume njerez nuk ia dalin dot.

Arsyeja eshte se vetem me nje shikim eshte e pamundur te verehet numri qe mungon, por ata qe kane sy te mprehte mund te gjejne se numri eshte 32 dhe te hidhni nje shikim me te kujdesshem do shikoni se radha kalon nga 31 ne 33.

Nese pyesni veten pse ndodh kjo, atehere duhet te dini se eshte aftesia e trurit tone qe sheh sekuencen ne vend te numrit.

Disa psikologe madje kane bere edhe prova me aftesine e trurit dhe kane zbuluar se kur mendjet tona jane te perqendruara ne nje gje, ne nuk dallojme dot asgje tjeter rreth nesh dhe jemi te fokusuar tek detyra qe kemi te caktuar.