Ky eshte veprimi matematikor qe po i cudit te gjithe! Pergjigjen e sakte e dine me pak se 1%

Ky kuiz ka me shume se 2 vjet qe qarkullon neper faqe ne internet dhe pergjigjet qe jane dhene mbi te nuk ngjasojne me njera tjetren.

Ne pergjithesi shumica gabojne ne pergjigje dhe vetem 1% gjejne rezultatin e sakte dhe argumentojne pergjigjen e tyre.

Ndaj para se te pergjigjeni edhe ju, ju kujtojme se duhet te jeni te perqendruar mire dhe te rikujtoni njohurite baze matematikore sepse mund t`ia dilni.

Megjithese kuici nuk eshte aspak i lehte, cilendo pergjigje qe te keni gjetur shkruajeni ne nje cope leter dhe ne fund shikoni nese do te jete pergjigja e sakta.

Verifikoni me pare te gjitha hapat te cilat perdoret per te gjetur rezultatin. Zgjidhja eshte nr 9 dhe ata qe i njohin mire rregullat matematikore do ta kuptojne radhen e veprimeve.

Kështu që kur kemi një detyre me shumëzim, pjesëtim, mbledhje dhe zbritje se pari duhet te kryhet shumëzimi ose pjesëtimi pastaj mbledhja ose zbritja, sipas radhës nga e majta në të djathtë.

Pergezime per ata qe gjeten rezultatin e sakte. Shperndajeni kuicin qe te kuptoni sa veta jane ne gjendje te kujtojne rregullat matematikore ne rrethin tuaj shoqeror