Lajm i mire.Familjeve një shtesë prej 300 euro për fëmijë: Publikohen detaje të pakos stimuluese prej 130 miliardë eurosh të Gjermanisë

Lajm i mire nga Gjermania ku ka rënë dakord për një paketë të re stimulimi të brendshëm të mërkurën me vlerë 130 miliardë euro, madje më e lartë se shuma maksimale që pritej më parë eshte nje ndihme per te gjithe dhe nje shprese per vendin.

Angela Merkel thote se:“Madhësia e paketës do të arrijë në 130 miliardë euro për vitet 2020/2021, 120 miliardë prej të cilave do të shpenzohen nga qeveria federale”.

Merkel shtoi: “Ne kemi një paketë stimulimi ekonomik, një paketë për të ardhmen, dhe përveç kësaj, tani po merremi me përgjegjësinë tonë për Evropën dhe dimensionin ndërkombëtar”.

Masat e tjera përfshijnë sigurimin e familjeve me 300 euro shtesë për fëmijë (336 dollarë) dhe dyfishimin e zbritjes në skemën e bonusit të blerësit të makinave.