Me bllok imin nga pandemia, prodhuesit të letrave higjienike i ndodh e papritura, nuk do e besoni

Nje nga produktet me te shitura kur u more vesh qe njerezit do te futet ne karantine.Letrat higjenike kane pesuar nje bom ne shitje derisa u mbaruan ne te gjitha supermarketet.

Aksionet e një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të letrave higjienike dhe produkteve të tjera të letrës të konsumit u pezulluan të martën pasi kompania raportoi një rritje mahnitëse të fitimeve qe nuk e besonin sepse familjet grumbulluan në sasi produktet e saj gjatë bllokimit të shkaktuar nga koronavirusi.Nje biznes qe po lulezon keto dite dhe ne nuk kemi qen te pergatitur qe do ndodhte dicka e tille.

Essity AB, e listuar në bursën e Stokholm, tha që pandemia ka nxitur shitjet e tremujorit të parë në shumë prej tregjeve të saj “si rezultat i magazinimit midis konsumatorëve dhe shpërndarësve”.Ndaj as ne nuk arrite te besonin se kemi fituar kaq shume ishte dicka qe nuk e prisnim.

Përpara publikimit të raportit të saj tremujor në 23 Prill, kompania tha se shitjet në tre muajt e parë të vitit u rritën me 7.8 për qind, ndërsa fitimi i vlerësuar para amortizimit të aseteve jo-materiale të lidhura me blerjen kapërcyen në 67 për qind, ose në 5.3 miliardë koronë (351 milion dollarë).

Por kompania tha se shitjet ende mund të “ndikohen negativisht” nga blerjet e panikut që shihen në mars. Njësia e saj e Higjienës Profesionale gjithashtu mund të vuajë si rezultat i kufizimit të udhëtimeve, më pak vizita në restorante dhe më shumë njerëz që punojnë nga shtëpia, sipas deklaratës.

Aksionet e Essity AB u rritën me 3.9 për qind pasditen e të martës, krahasuar me 2.2 për qind të indeksit OMX Stockholm 30./Bloomberg