Mjeku italian paralajmeron: Orët e ardhshme janë vendimtare, nëse virusi përhapet do të jetë e vështirë

Italia eshte ne gjendjen me te veshtire dhe koronavirusi sa vjen dhe po perpahet cdo dite e me shume mbi 2000 te infektuar.

Ne nje interviste per mediat italiane Stefano Paglia, 49 vjeç, drejton dhomën e urgjencës së spitalit Codogno dhe Lodi, “kufirit” të koronavirusit në Itali.


Ai thote se:Të organizohemi. Ne kemi nevojë për staf dhe pajisje. Por mbi të gjitha për të kryer riorganizimin e strukturave dhe departamenteve, në mënyrë që të mos bllokojmë kujdesin intensiv. Të prekurit nga Covid-19 nuk duhet të vijnë në kontakt me pacientë të tjerë. Nëse plani nuk do të funksionojë me masat e forta virusi do kap të gjithë Veriun.
Paglia theksoi gjithashtu se duhet të presim për të parë nëse vala e epidemisë ka kaluar apo nëse urgjenca është ende në fillim.

Orët e ardhshme janë vendimtare, tha ai.

Ndaj duhet te beni kujdes kur te udhetoni drejt italise se veriut sepse mund te infektoheni duhet te beni kujdes.