Shkenca ngre alarmin e ri: Koronavirusi mund të përhapet nga ekranet e telefonave tuaj

E gjithe europa zien nga koronavirusi dhe te gjithe jane duke u kujdesur per ti shpetuar virusit.

Por nje problem eshte dhe ekrani i telefonit pasi e percjell virusin dhe transmeton ate.Dhe deri në një javë dhe ofron rrugë të mundshme infeksioni, paralajmërojnë shkencëtarët.

Ndaj duhet te keni kujdes dhe nga telefoni juaj.

Virusi përhapet përmes ciklave të pështymës, të lëshuara nga kolla apo teshtima dhe mbetja mund të jetë e fuqishme për 7 ditë në sipërfaqe të tilla si doreza dhe aparate.

Ekspertët paralajmërojnë se telefonat mund të jenë duke vepruar në përhapjen e virusit duke këshilluar që ata të fshihen të paktën dy herë në ditë me një dezinfektues.Ndaj me shume pasterti ne jeten tuaj.