Njihuni me gruan shqiptare, e cila është plot 105 vjeçe dhe e duan te gjithe

0
108

Gjyshja Fana Naci eshte sot 105 vjec dhe ka lindur ne 9maj te vitit 1914.

Ajo eshte martuar ne vitin 1942 dhe nga kjo martese ajo lindi 9 femije.

Fana eshte shume e fuqishme dhe e shendetshme edhe pse eshte 105 vjec.

Ajo punon gjate gjithe dites dhe ushqehet me ushqim te shendetshem.

Gjyshja merret gjithe diten me lulet dhe ajo ka gjithe jeten qe punon ne punet e shtepise dhe punon me shtize.

Ajo tregon edhe histori nga e jeta dhe e kaluara:

Kur ishte Italia, vinin ushtarët këtu, se ushtria ishte afër.

Vinin kërkonin vezë. Kishin vajtur tek një fukara ushtarët conin rrobat për t’i larë dhe kërkuar vezë.’’
Kurse ishte vajzë e re kishte bërë shumë punë të ndryshme në bujqësi, por më pas u bë rrobaqepëse deri sa doli në pension.

Fana ka shkuar edhe dy herë në Amerikë të vajzat e saj. Herën e fundit që shkoi ishte 98 vjeçe.

Ne i urojme jete te gjate dhe plot shendet.