Mos beni te njejtin gabim qe une bera: Letra e nje Shqiptareje te prekur, te gjithe duhet ti hidhni nje sy

Eshte nje mesazh qe duhet ta lexojme te gjithe.

Italia e veriut eshte kthyer ne karantine e gjitha per te ndaluar infektimin e popullsise pavaresishte qe jane 17.000 te infektuar.

Menyra si u perhap tregon qe eshte shume ngjites, gjithashtu shkakton komplikacione, sidomos te personat ne moshe te madhe.

Por ne ne Italia gabuam shume rende sepse nuk i morem keshillat dhe vazhduam jeten normalisht.Ndaj ky ishte gabimi me i madh ne Itali deri sa tani ka shkuar numri i te infektuarve ne 17.000 e me shume.

Ndersa spitalet brenda dy-tre diteve u mbushen plot me te semure.

Sot nuk arrijne qe t’i shtrojne te gjithe sepse nuk kane mjaftueshem aparatura.

Te gjithe kemi rolin dhe pergjegjesite tona ne kete situate.

Te evitosh kontaktet do te thote te shtosh shanset e jetes per te gjithe komunitetin.

Une e kuptova me vonese, po ju me degjoni e mos perserisni gabimin tim.
Duhet te ndryshojme menyren e jeteses.

Ne te rinjte, duhet te kujdesemi mos t’ua ngjisim virusin te moshuarve.
Ti evitojme hipjet neper autobusa, grumbullimet, shtrengimet e duarve, ‘qafosjet, qendrimin fryme per fryme.

Le ta respektojme distancen prej te pakten dy metrash qe Organizata Boterore e Shendetesise po e rekomandon me ngulm.

Te gjithe duhet te ruhen, edhe te moshuarit, jo vetem per veten e tyre, por edhe per gjithe te tjeret.

Eshte shume e lehte vetem keshtu mund ta mposhtim virusin se perndryshe do te behemi si Italia duke pasur shume dite te veshtira.

Ndaj duajeni jeten tuaj dhe te familjes tuaj.