Nëna dhe vajza 30 vjec diagnostikohen të dyja me kancer të gjirit brenda disa javësh

Një nënë dhe vajzë skoceze u diagnostikuan me kancer gjiri brenda disa javësh nga njëra-tjetra dhe kaluan trajtimin krah për krah.

Angela Jones, 60 vjeç, nga Midlothian, u diagnostikua me kancer të gjirit të fazës së dytë në dhjetor 2021 pasi vuri re se ajo kishte një thithkë të përmbysur. Lajmi e shtyu vajzën Mary, 31, e cila jetonte në Kenia, të bënte një skanim të ri të një kisti që i ishte thënë më parë se ishte beninje.

Një javë më vonë, Marisë iu tha se edhe ajo ishte diagnostikuar me kancer të gjirit në fazën e tretë. Ajo fluturoi në shtëpi nga Kenia për të qenë me mamanë e saj dhe dyshja kaluan trajtimin së bashku, madje duke u parë nga i njëjti onkolog.

Angela tha: “Diagnoza e Marisë ishte më shumë tronditëse për mua sesa për mua. Ishte e pabesueshme që vajza ime e bukur, e cila ishte vetëm 31 vjeç, mund të kishte kancer gjiri.

“Unë mund të arsyetoja me diagnozën time, por jo me atë të Marisë. Si nëna e saj doja ta merrja kancerin e saj në gjoksin tim tjetër, në mënyrë që ajo të mund të vazhdonte jetën e saj.

“Ishte shumë e vështirë të isha një paciente me kancer dhe nënë e një pacienti me kancer, duke ndjekur takimet e mia në spital. Në ditët e para me Mary në Kenia, unë thjesht doja të hipja në një aeroplan dhe të shkoja tek ajo.”

Ndersa e bija tha: “Megjithëse do të doja që mamaja të mos kishte marrë kurrë një diagnozë, ishte çuditërisht ngushëlluese të ndajmë përvojën tonë. Na ndihmoi të dimë se jemi të dy në të njëjtat duar të mira dhe spitali e kupton situatën tonë.

“Nuk e kam idenë se si ia dolëm të gjithëve, por ia dolëm falë dashurisë dhe mbështetjes së pakushtëzuar nga familja dhe miqtë shumë të veçantë. Nuk është e lehtë të përmbledhim përvojën tonë të të qenit dyshe nënë dhe bijë me kancer gjiri, dhe kaq shumë. ndodhi; ne shpesh qeshim dhe themi se mund të shkruanim një libër.”