Njihuni me oficeren e parë shqiptare që bën pjesë në ushtrinë e Zvicrës

Erleta Shala, quhet vajza shqiptare nga Kosova, e cila ka habitur dhe ka ‘thyer’ tabutë në Zvicër. Familja e saj emigroi për në Zvicër, kur ajo ishte vetëm 9 muajshe dhe eshte shkolluar e rritur atje.

Ajo do te mbahet mend si oficerja e parë shqiptare që ka hyrë në ushtrinë e Zvicrës. Erleta ka lindur në Prizren dhe më pas është diplomuarnë Zvicër.

Dëshirën për t’u bërë pjesë e ushtrisë së Zvicrës ajo e ka pasur gjithmone dhe ajo e realizoi endrren e saj që në moshën 20-vjeçare. .

Megjithate vajza nga Kosova thotë se nuk është e lehtë që një grua të marri graden oficere në ushtrinë zvicerane.