Prindër te dashur, nëse nuk doni që fëmijët tuaj të jenë të paedukatë, atëherë ndaloini së bëri këto 5 gabime trashanike

5 gabimet me te renditur qe bejne prinderit

1. Nuk duhet te keni frike nga femija juaj por duhet te jenie strikte ne mendimin tuaj. Mos ja ploteso deshiren pernjehere femijes por me etapa sepse nese i bindeni femijes tuaj ai do kerkoj gjithmon e me shume pa ndonje limit.

Psikologet thone se ky eshte je gabim i madh sepse femija nuk duhet t`ju urdheroje.Ndaj cdo gje qe jua kerkon mos e plotesoni pernjeheresh

2. Gjithmon u justifikoni femijet tuaj duke thene se (keshtu jane femijet). Ky eshte nje gabim sepse ai nuk do te mesoje kurre duke e lene ate te bej cte doje dhe cdo gabim ta arsyetosh se ai eshte femi dhe mund te jete e lire te bej cdo gje.Duhet ta ndalesh dhe ta keshillosh qe kjo eshte nje gabim dhe mos e perserit sepse gabimi sjell vetem gabime.

3. Mos lejo diken qe ti bertas femijes tend sepse kjo sjellje do at bej ata agresiv por duhet ta keshilloj dhe te kujdeset ne rasitin e mesuesit mesuesi duhet te edukoje ata dhe jo ti bertas apo te sillet keq me te.

4. Femijet vijne te paret. Sot prinderit kane tendencen qe te kujdesen shume per femijet pa menduar se duhet t`u vendosin nje orar te pershtatshem per nevojat e tyre si veshja, ushqimi etj.

Prinderit e shikojne ne nivel tjeter permbushjen e detyrimeve dhe shendetit psikologjik te femijeve duke i plotesuar te gjitha kerkesat. Por nuk mund t`u jepni gjithcka duan e kur ta duan pasi kjo prish paqen tuaj dhe tregon se femijet tuaj jane ne kontroll te gjithckaje. Kujtoni se asgje e keqe nuk do ndodh me femijen nese merrni pak kohe per veten apo u thoni ‘jo’ atyre.

5. Mos u jepni femijeve pajisje elektronike.

Ne ditet e sotme pajisjet elekrotnike jane bere zgjedhja me e mire e prinderve kur ata jane ne udhetim, ne kafe, ne pritje te ndonje takim, ne pune apo duke per gatitur ushqimin.

Ju duhet t`u mesoni femijeve te jene te duruar e te presin duke u vetargetuar.

Psikologet thone se me e mira do te ishte ti angazhoni edhe ata t`ju ndihmojne ne punet tuaja te perditshme ne gatim apo pastrim shtepie sepse kjo do t`i bej me te forte.

Ndaj ne mbyllje ju kerkojme te mos beni keto gabime e te jeni prind me i mire per femijen tuaj.