Profesor Mentor Petrela: Koronavirusi nuk ka ardhur ne Mars ne vendin tone, ja muaji kur ka hyre

Ka disa hipoteza qe thone se koronavirusi ka prekur vendin tone me heret se marsi, data kur u konfirmua zyrtarisht, por qe ne muajn janar.

Te njejten linje mendimi ka shprehur edhe epidemiologu Eduard Kakarriqi si edhe prof Mentor Petrela.

Profesori i nderuar ka mbeshtetur hipotezen e specialistit Kakarriqi se ky virus ka nisur te qarkulloje qe ne fillim te vitit.

Ai thote:
“Po, mbështes bindjen e paraqitur nga profesor Kakarriqi, mbi mundësinë e qarkullimit të virusit në muajt janar dhe shkurt”, pasi qasja e profesor Eduard Kakarriqit mbështet në aspektin simptomatologjik. Kjo do të thotë se janë shenjat që kanë manifestuar pacientët gjatë asaj periudhe, ato të cilat ngrenë hije dyshimi mbi mundësinë e depërtimit të këtij virusi disa javë më parë konfirmimit të rastit të parë nga autoritetet shëndetësore.

Temperatura e zgjatur, sipas profesorit, nuk është karakteristikë e gripit sezonal. Nga ana tjetër, mungesa e kiteve për analiza, si rezultat i mungesës së një përkufizimi mbi rastin, ajo që njihet edhe si “case definicion” nga ana e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ka bërë që të gjitha rastet e konstatuara të skedohen si raste gripale dhe jo si raste “të dyshuara me koronavirus.