Perseri rinisin lekundjet sizmike.Kete here lekundet fort Turqia

Turqia nen efektin e lekundjeve sizmike zona e ballkanit dhe ajo e Turqise gjithmon jane nen trekendeshin e lekundjeve.

Greqi dhe Turqia termetet i ka me te shpeshta.Po ashtu dhe vitin qe kaloi Shqiperia u shnderrua ne nje nga qendrat kryesore ne ballkan rreth lekundjeve sizmike.

Turqia eshte lekundur sot dhe mesohet se ka qene magnituda 5.8 balle te shkalles rihter.Por nuk ka pasur lendime ne njerez apo ne strukturat e ndertesave.

Dhe epiqendra ka qene Stambolli thellesia ka qene 7 kilometra dhe deti Marmara ka qene epiqendra kryesore rreth Silivrit.

Transmetohet nga mediat se njerezit kane dalur me shpejtesi nga ndertesat per tu kujdesur per jeten e tyre.