Rumania merre masa drastike per ata qe vijne nga Italia ne Rumani.Ja sa dite duhet te rrine ne karantine

Rumania tregohet e ashper me kedo qe vjen nga Italia.Burimet mediatike bejn me dije se kush vjen nga Italia per ne Rumani duhet te futet ne karantine per 14 dite me pas te jete i lire.

Ministria e shendetesise ne Rumani thote se keto mase marren per te parandaluar perhapjen e virusit tek qytetaren.

Kush vjen nga Lombardi apo nga Veneto dhe që tashmë kthehen në Rumani, janë të detyruar që të kalojnë 14-ditë në karantinat e ministrisë së Shëndetësisë.

Ja dhe postimi i plote ne rrjetet sociale:

“Deri më tani, autoritetet italiane nuk kanë raportuar asnjë rast të qytetarëve rumun të prekur nga koronavirusi . Rumania mund të jetë më e ekspozuar ndaj shfaqjes së rasteve të infeksionit me koronavirusin e ri në territorin kombëtar, për shkak të dinamikës së udhëtimit të qytetarëve rumunë në tokat dhe rrugët ajrore midis dy vendeve. Autoritetet e shëndetit publik do të përfshijnë personat që vijnë në Rumani nga lokalitetet e prekura në rajonin e Veneto dhe në provincën e Lodi Lombardia ose që kanë udhëtuar në këto lokalitete në 14 ditët e fundit, në kategorinë e atyre që duhet të qëndrojnë pasi të hyjnë në vend në kushte karantine për 14 ditë. Këto masa janë të ngjashme me ato të zbatuara nga autoritetet italiane.” shkruan ministria e shëndetësisë në Rumani.