Tërmetet/ Sizmiologu i njohur, Ormeni:Me shume kujdes.Duhet mbajtur një sy hapur, Shqipëria në…

Shqiperia po behet si Japonia apo Turqia kur vjen ceshtja tek lekundjet sizmike ato jane shtuar shume muajt e fundit dhe cdo gje po ndrushon.

Duhet patur me shume kujdes nga shteti te kete me shume kontroll ne goditan qe paraqesin ndonje problem dhe me shume kujdes.

Ndaj duhet te ngrihet nje grup pune qe te merre me kete ceshtje dhe qevaria te mos e lere ne heshtje si dikur.

Institucionet shqiptare duhet të mbajnë një sy hapur sa i takon gjendjes së tërmeteve në Shqipëri ata duhet te kene kujdes me shume se kurre sepse kjo gje nuk eshte si me pare. Sizmilogu Rrapo Ormeni, në studion e emisionit “360 gradë” në RTV Ora thotë se vendi ynë tashmë ka hyrë në një periudhë me aktivitet të lartë sizmik dhe kjo ben qe te kemi lekundje sizmike te shpeshta.Por shpresojme qe ato te jene me magnitude te ulet.

Rrapo Ormeni: Edhe Shqipëria duhet të ketë një sy hapur. Edhe në Shqipëri kemi pasur periudha me nivel sizmik të ulët siç ka qenë nga 79-2019 dhe periudha me aktivitet sizmik të lartë. Këto periudha përsëriten. Ne tani kemi hyrë në një periudhë me aktivitet sizmik të lartë. Këtë e tregoi tërmeti i Durrësit. Këto periudha kanë ciklet e tyre. Nëse periudha me aktivitet sizmik të ulët zgjat 40 vjet, periudha me aktivitet sizmik të lartë zgjatin 17-23 vjet.

Qe keshtu shteti duhet te jete me i kujdeshem dhe me ndertesat e reja qe te plotesojne kushtet kur ndertohen.