Udhetimet me avion tani do jenë stres më vete, ja rregullat shtesë në cdo aeroport

Rregulla te reja do te futen ne fuqi per te gjithe ata qe do te udhetojne me avion.

Paketa e masave që planifikohet të shtrihet në mbarë Evropën synon ta shmangë thuajse krejtësisht rrezikun e infeksionit nga sëmundja e mushkërive COVID-19.

Në aeroportet gjermane ekziston një detyrim i përgjithshëm për të mbajtur maskë në terminalet e aeroporteve dhe ky eshte rregull dhe duhet zbatuar.

Megjithese situata ne evrope po qetesohet shpresojme qe muajin tjeter te fillojne udhetimet dhe jeta te rifilloj serisht.

Por tani mbajtja e maskave do të jetë e detyrueshme në të gjitha aeroportet e Gjermanisë.

Për më tepër në aeroporte do të ngadalësojnë proceset e ndryshme në aeroport, si p.sh. në sportelet për check-in apo në kontrollet e bagazheve në mënyrë që pasagjerët të kenë mundësi të ruajnë distancën minimale fizike 1.5 metër.

Po ashtu pritet të kufizohen edhe vendet e pritjes së pasagjerëve në hollet e aeroportit.

Prej zbatimit të këtyre masave pritet që infrastruktura e aeroporteve do shënojë rënie prej 20 deri 50 përqind të kapaciteteteve të saj, që do të thotë edhe një përgjysmim të numrit të mëparshëm të udhëtarëve.